Eläinkuljetukset UKK

YLEISTÄ TIETOA

KUINKA VALITA OIKEANLAINEN KULJETUSLAATIKKO LEMMIKILLE?

Turvallisuuden ja eläimen hyvinvoinnin kannalta on ehdottoman tärkeää valita juuri oikean kokoinen kuljetuslaatikko. On tärkeää lukea kuljetuslaatikoiden  yleiset ehdot. Otathan meihin yhteyttä, mikäli sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua oikeanlaisen kuljetuslaatikon valinnassa.

MIKSI SINUN TULISI VALITA LEMMIKKIKULEJTUKSIIN ERIKOISTUNUT YRITYS AVUKSESI?

Lemmikkisi kuljettaminen kansainvälisesti ei aina ole yksinkertaista ja on tärkeä tutustua kohdemaan vaatimuksiin jo hyvissä ajoin. Useimmissa maissa on erityisiä määräyksiä sekä vaatimuksia ja kaikki kuljetukset ovat hyvin erilaisia. Kun dokumentaatio sekä valmistelu on tehty huolellisesti, vältytään kuljetusviiveiltä, tullaus viiveiltä sekä mahdollisilta laajennetulta karanteeilta kohdemaassa. Autamme mielellämme sinua lemmikkisi kuljetuksessa sekä autamme selvittämään kohdemaan vaatimuksia.

MITÄ EROA ON MATKUSTAMISELLA MATKUSTAMOSSA LEMMIKIN KANSSA, SEKÄ KULJETTAMISELLA RAHTI STATUKSELLA?

Osa lentoyhtiöistä sallii lemmikkien kuljettamisen matkustamossa (kun olet itse matkustajana) mikäli kohdemaa sen myös sallii. Lentoyhtiöillä on tiukat määräykset minkä kokoisessa kuljetuslaatikossa lemmikki voi matkustaa. Mikäli lemmikin kuljettaminen ei kuitenkaan ole sallittu matkustamon puolella tai kohdemaa sen kieltää, tulee lemmikin matkustaa rahti statuksella. Kun lemmikki matkustaa rahti statuksella, sinun ei tarvitse matkustaa samassa koneessa- se toki on mahdollista lentoyhteyksistä riippuen..

ONKO MATKUSTAMINEN RAHTINA TURVALLISTA LEMMIKILLE?

Kyllä. Lentomatkustaminen lemmikille on täysin sallittua ja turvallista. Lennättäminen voi olla jopa vähemmän stressaavaa ja turvallisempaa kuin esimerkiksi pitkä matka autossa.

MITÄ VAATIMUKSIA TULEE OTTAA HUOMIOON LEMMIKIN LÄHETTÄMISESSÄ KANSAINVÄLISESTI?

Lemmikkien vienti- ja tuontivaatimukset vaihtelevat maa kohtaisesti hyvinkin paljon ja niitä päivitetään säännöllisesti. Kuljetusajankohdan määrittelee myös paikalliset rokotus- sekä karanteenivaatimukset. Tuontilupa voidaan vaatia, sekä valtion eläinlääkärin hyväksymä asiakirja eläinlääkärin terveystarkastuksesta, sekä rokotuksista.Huom: Lemmikin valmistelu voi viedä aikaa jopa 6-9 kuukautta, riippuen määränpäästä. On tärkeää aloittaa valmistelut hyvissä ajoin, sekä tutustua hyvin määränpään vaatimuksiin.

MISTÄ KULJETUKSEN HINTA KOOSTUU?

Jokainen lemmikki on erilainen, jokainen kuljetus on erilainen. Kuljetushintaan vaikuttaa moni eri tekijä, muun muassa koko, paino, kuinka monta lemmikkiä, lentojen saatavuus, sekä maakohtaiset tuontivaatimukset. Laskemme mielellämme lemmikillesi kuljetustarjouksen.

MIKSI LEMMIKIN IKÄ ON TÄRKEÄ TIETO?

Lemmikin ikä on tärkeä tieto suunniteltaessa kuljetusta. Mailla sekä lentoyhtiöillä on omia vaatimuksia lemmikin iän suhteen. Osa lemmikeistä voi olla 8-10 viikkoisia, eikä esimerkiksi Rabies rokotetta vaadita. Osalla taas tulee olla Rabies rokote, sekä tietyt verikokeet otettu, jotta kuljettaminen onnistuu. Maakohtaisia vaatimuksia on hyvä tutkia jo hyvissä ajoin ennen kuljetusta.

MATKAN VALMISTELU

KUINKA SINUN TULISI VALMISTAUTUA ENNEN KULJETUSTA?

  • Suosittelemme, että koirasi/kissasi tutustuu ja tottuu kuljetuslaatikkoon kotona ennen kuljetusta. Näin lemmikin stressitaso on pienempi, sekä kuljetuslaatikosta tulee turvallinen paikka.
  • On ehdottoman tärkeää, että lemmikille ei anneta mitään rauhoittavia lääkeaineita ennen kuljetusta. Lentoyhtiöt eivät ota kuljetukseen lemmikkejä, joille on annettu rauhoittavia lääkkeitä.
  • Suositeltavaa on antaa lemmikille kevyt ruoka noin 5 tuntia ennen lentoa. Näin vältytään mahdolliselta pahoinvoinnilta lennon aikana. Vettä voi antaa normaalisti ja lemmikki saa vettä myös lentoterminaalissa odotellessaan lennon lähtöä.

KUINKA MINUN TULISI PAKATA RUOKA LEMMIKILLE KULJETUKSEN AJAKSI? MINKÄLAINEN RUOKA ON SALLITTUA? MITÄ JOS LEMMIKKI SYÖ YLEENSÄ HUONOSTI?

On hyvä laittaa lemmikin omaa ruokaa pieni määrä mukaan lennolle. Suosimme kuivamuonaa , mutta pienet märkäruoka pussit ovat myös sallittuja. Ruoka tullaan kiinnittämään toimestamme kuljetuslaatikon päälle. Mikäli lemmikilläsi on erityis- ruokavalio tai allergioita, ilmoitathan niistä meille varauksen yhteydessä. On normaalia, että lemmikki reagoi stressiin olematta syömättä- tämä on täysin normaalia ja ei kannata huolestua. Matkan aikana lemmikille tarjotaan ruokaa ja vettä, ja sitä on saatavilla aina kuin mahdollista.

MATKUSTUSPÄIVÄ

MILLOIN MEIDÄN TULISI TUODA LEMMIKKI LENTOKENTÄLLE? MITÄ MINULLA TULISI OLLA MUKANA?

Kun lennot on vahvistettu ja kaikki on kunnossa, lähetämme vahvistusviestin, josta löytyy kaikki tarvittava tieto lähtöpäivälle. Tapaaminen toimistollamme on yleensä 4-5 tuntia ennen lennon lähtöä.

MITEN LEMMIKKINI MATKUSTAA LENTOKONEESSA? ONKO MAHDOLLISTA, ETTÄ LÄMPÖTILA ON LIIAN KUUMA/KYLMÄ LEMMIKILLE? MITEN KULJETUKSEN AIKANA TAPAHTUU?

Lemmikit matkustavat rahti tilassa, matkustamon alapuolella. Lemmikeille varattu alue on lämpötilaltaan ja paineilmaltaan sama kuin matkustamo, joten tila on lämpötilasäädelty. Tilassa ei voi olla liian kylmä tai liian kuuma . Välilaskujen aikana lemmikeillä on heille tarkoitettu ”Animal Lounge”, jotka ovat lemmikkihotellien kaltaisia paikkoja. Koulutettu henkilökunta pitää huolen lemmikeistä ja jatkoyhteyksistä riippuen, lemmikit saavat ruokaa ja vettä, sekä pääsevät jaloittelemaan. Yöpyminen on myös mahdollista ja tällöin lemmikit saavat oman huoneen yöpymiseen.

MITÄ KULJETUSLAATIKKOON VOI LAITTAA (JUOMAKUPPI, RUOKAA, LELUJA, VILTTI, JNE.)? MITÄ TULISI HUOMIOIDA?

Kuljetuslaatikon sisällä saa ainoastaan olla jokin tuttu peti/viltti . Irtotavarat eivät ole sallittuja (lelut, ruokaa jne.) sekä kaulapannat/valjaat tulee ottaa lemmikiltä pois kuljetuksen ajaksi. Juomakuppi on pakollinen.

Lääkitys

Mikäli lemmikilläsi on säännöllinen lääkitys, tulisi seuraavat seikat huomioida:

  • Ilmoitathan meille aina varauksen yhteydessä, mikäli lemmikkisi tarvitsee lääkitystä kuljetuksen aikana.
  • Lääkkeen tulee olla aina alkuperäisessä pakkauksessa ja eläinlääkärintodistus lääkkeen määräyksestä tulee myös liittää mukaan.
  • Selkeät eläinlääkärin ohjeet lääkeannoksista ja määristä tulee olla kirjallisena mukana. Mikäli kuljetuksessa on kaksi lemmikkiä, tulee ohjeet liittää selkeästi mukaan (esimerkiksi kuva lemmikistä ja ohjeet liitteenä). Kaulapantoja ei saa pitää kuljetuksen aikana, joten kuva on paras tapa indikoida ohjeet.

Eläinlääkärin todistukset ja kaikki muu tarvittava dokumentaatio tulee olla Englanniksi (huom. maakohtaiset rajoitukset.)